Te rostos élet, avagy a ZABKORPA nélkülözhetetlen!
Napjaink ételei nagyon rostszegények. Muszáj kiegészíteni őket.
Induljunk ki egy „normálisan táplálkozó” átlagember példájából. Kontinentális reggeli kevés rostos anyaggal. Müzliimádók előnyben. Ebédre rántott hús krumplipürével, semmi rosttal, salátaimádók szintén előnyben. Vacsira hideg kaja, minimális rosttal. Na nem azt mondom, hogy ezt én mind nem szeretem. Nagyon is, mégis valami hiányzik belőle, amire igazán másnap érzek rá.
A rostok hatása
A rostok sok vizet megkötnek, ezzel növelik a béltartalmat, így segítik a bélműködést.
• A vízzel együtt több más haszontalan dolgot is magukba szívnak, ami nem kell oda. Így például nem maradnak ott a káros szabad gyökök és a felhalmozódó méreganyagok sem. Ez sok szempontból hasznos és még a rák megelőzésére is jó.
• Segítenek kialakítani a megfelelő kémhatást a bélben, ami a jó emésztés titka.
• A zabkorpából jótékony anyagok oldódnak ki eközben, ami csomó mindenre jó, még rák megelőzésre is például.
• Teltségérzetet okozhatnak, csökkentik az étvágyat. Végre! Itt egy egyszerű anyag, ami azt a hőn áhított jóllakottságot okozza. A kevesebb étel elfogyasztása következtében ezért aztán jelentősebb fogyás állhat be.
• Jaj, és ki ne hagyjam, a koleszterinszintet is csökkentik. Így azt mondhatjuk, hogy a vért megtisztítják a káros zsírsavaktól, ami aztán nem rakódik le azontúl az erek falára, így védelmezik a szívet is többek között. Ja, és a rák megelőzésében is jók.
• Hosszan elnyújtják például a szénhidrátok (cukor) felszívódásának a sebességét. Ami nagyon jó, hogy a vércukor nem szökik fel az egekig azonnal, aztán zuhan le gyorsan. Mindez lassan, elnyújtottan történik, így legalább annál később leszünk éhesek.
összesítve:
- rák megelőző,
- koleszterin csökkentő,
- fogyasztó,
- védelmezi a szivet, és
- lassítja a cukor felszívódását, ami a cukorbetegeknek nagyon fontos!
--------------------
--------------------