Cseresznyés lepény (gyors)
Hozzávalók:
15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye
Tetejére:
Fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat,
és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk.
Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát,
beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.
Megjegyzés:
Készíthetjük meggyel is. :
-----------------------------------
Hozzávalók:
15 dkg Ráma margarin
25 dkg cukor
3 tojás
1 pohár tejföl
20 dkg liszt
½ csomag sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
40 - 50 dkg magozott cseresznye
Tetejére:
Fahéjas kristálycukor
Elkészítés:
A margarint a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a tojásokat,
és addig keverjük tovább, míg jó habos masszát kapunk.
Belekeverjük a tejfölt, és a sütőporos, szódabikarbónás, szitált lisztet.
Egy közepes tepsibe simítjuk a tésztát,
beterítjük cseresznyével, és alaposan megszórjuk fahéjas cukorral.
Előmelegített sütőben, közepes, 180 °C – os hőmérsékleten kb. 50 perc alatt kisütjük.
Hagyjuk kihűlni, és utána szeleteljük.
Megjegyzés:
Készíthetjük meggyel is. :
-----------------------------------