JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi ITALY Nagydíj *** 05-17-én 13:30 Első Szabadedzés *** 17:00 2. Szabadedzés *** 05-18.-án 12:30 3. Szabadedzés ***16:00 Időmérő *** 05-19.-én 15:00 FUTAM ***

    Almás puffancs

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Almás puffancs Empty Almás puffancs

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Nov. 08 2012, 21:37




    Almás puffancs


    Almás puffancs Almas-puffancs



    hozzávalók

    1 nagyobb alma (savanykás)
    10 dkg liszt
    1/2 kk sütőpor
    1 kisebb tojás
    kb. 1 dl szénsavas ásványvíz
    1/2 kk őrölt fahéj
    csipet őrölt szegfűszeg
    csipet só

    sütéshez
    olaj

    tálaláshoz
    porcukor

    elkészítés

    A tésztához valókat, az alma kivltelével, kézi habverő segítségével csomómentesre keverjük.
    (Ha túl lágy lenne a tészta, tegyünk még hozzá némi lisztet. Ellenkező esetben vizet.)
    Fél órát pihentetjük, majd lereszeljük az almát (nem szükséges meghámozni!), és a masszához keverjük.
    Forró olajba kiskanállal szaggatjuk a puffancsokat. Először lefedve, majd mikor megfordítottuk őket, a másik felüket már fedő nélkül sütjük aranyszínűre.
    Konyhai papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.
    Porcukorral meghintve azon melegen megesszük.





      Pontos idő: Hétf. Május 20 2024, 02:53