JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi KÍNA Nagydíj *** 04-19.-én 05:30 Első Szabadedzés *** 09:30 Sprint időmérő *** 04-20.-án 05:00 Sprint futam *** 09:00 Időmérő *** 04-21.-én 09:00 FUTAM ***

    A tökéletes Foszlós kalács

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    A tökéletes Foszlós kalács Empty A tökéletes Foszlós kalács

    Témanyitás  Jolcsi Csüt. Jan. 26 2012, 18:01




    A tökéletes Foszlós kalács


    A tökéletes Foszlós kalács Images?q=tbn:ANd9GcQSaaTOSn3Nkw-d6oDjLVKzCZHilZMWPmxuOAw2vrjANcjbsJRetg



    Hozzávalók:

    10 dkg vaj
    9 dl tej
    8 dkg cukor
    3 dkg élesztő
    1 kg rétesliszt


    aki szereti a finom ízeket, akkor tehet hozzá még:

    mazsola,
    1 vaníliás cukor
    reszelt citromhéj


    Elkészítése:

    Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 3 evőkanál liszttel keverd össze,
    és tedd langyos helyre, ebből lesz a kovász.
    A cukrot a maradék tejben oldd fel.
    A lisztet a kovásszal és a tejjel keverd el,
    majd dagaszd a tésztát legalább 20 percig.

    A vége felé add hozzá a vaj nagy részét.
    A tésztát meleg helyen legalább egy óráig keleszd.
    Szedd négy részre, lisztezett deszkán sodord meg,
    majd fond össze a részeket.
    Vajjal kend meg a kalács tetejét.
    Sütőpapíron még egy órát keleszd, majd a tetejét kend meg tojással.
    Előmelegített sütőben süsd meg.




      Pontos idő: Vas. Ápr. 28 2024, 08:42