JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Sólet- árpagyönggyel

Admin
    Admin
    Admin

Hozzászólások száma : 33

Sólet- árpagyönggyel Empty Sólet- árpagyönggyel

Témanyitás  Admin Csüt. Május 03 2012, 07:52

Sólet- árpagyönggyel

Sólet- árpagyönggyel Slet%C3%A1rpagy%C3%B6nggyel

hozzávalók 8 főre

* 50 dkg sovány marhahús
    * 50 dkg sertéscomb
    * 50 dkg bab
    * 25 dkg kolozsvári szalonna
    * 15 dkg árpagyöngy
    * 2 paprika
    * 2 paradicsom
    * 2 nagy hagyma
    * 2 gerezd fokhagyma
    * só
    * bors
    * pirospaprika
    * zsír
    * liszt
    * víz

elkészítés

1. A húsokat egyforma nagyságú kis kockákra vágjuk.
    2. A hagymát, fokhagymát zsíron megdinszteljük egy olyan lábasban, amelyet tetővel együtt betehetünk a sütőbe. Megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel, és rátesszük a sertés- és marhahúst. Fehéredésig pirítjuk, sózzuk (sóval óvatosan, mert a füstölt hús is sós).
    3. Borsozzuk, és rávágjuk a paprikát, paradicsomot. Rászórjuk a megmosott babot, a füstölt kolozsvári szalonnát és az árpagyöngyöt.
    4. Felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyi vastagon ellepje. A tetejére rászórjuk a lisztet, lefedjük a fedővel, és előmelegített sütőben min. 2 óráig sütjük. Közben 20 percenként megkeverjük, és ha kell, még vizet öntünk rá.
    5. Amikor már minden puha, 1 hagymát karikára vágunk, és rátesszük, és addig sütjük még, amíg a hagyma megpuhul, de nem fő szét.
    6. Megkóstoljuk, ízesítjük sóval, borssal ízlés szerint, ha kell.

sütési hőfok: 200 °C
    sütési mód: alul-felül sütés

--------------------------------

Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:32