Tyúkhúsleves
Hozzávalók
1 darab tyúk (ha lehet, házi)
4 szál répa
4 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
kevés karalábé
kicsi kelkáposzta
1 paprika
1 szem burgonya
vöröshagyma
fokhagyma
8-10 szem bors
só
csigatészta vagy cérnametélt
Elkészítés
A fiatal tyúkot felbontom, feldarabolom, majd felteszem 3-4 liter vízben főni.
Megtisztítom a zöldségeket.
Amikor a víz már felforrt, előbb lehabozom. és belerakom a megtisztított zöldségeket, majd megfűszerezem.
Mikor felforrt, úgy állítom be alatta a lángot, hogy éppen csak kicsit legyen forrásban.
A szép tiszta húsleves titka, hogy ne lobogjon alatta a láng.
A jó húsleveshez idő kell. Néhány órát hagyni kell főni, hogy az ízek benne legyenek a lében.
Mikor elkészült, a hús puhára főtt, hagyom kicsit állni, hogy letisztuljon.
Külön sós vízben főzöm a csigatésztát vagy a cérnametéltet.
----------------------------------
Hozzávalók
1 darab tyúk (ha lehet, házi)
4 szál répa
4 szál petrezselyemgyökér
1 kisebb zeller
kevés karalábé
kicsi kelkáposzta
1 paprika
1 szem burgonya
vöröshagyma
fokhagyma
8-10 szem bors
só
csigatészta vagy cérnametélt
Elkészítés
A fiatal tyúkot felbontom, feldarabolom, majd felteszem 3-4 liter vízben főni.
Megtisztítom a zöldségeket.
Amikor a víz már felforrt, előbb lehabozom. és belerakom a megtisztított zöldségeket, majd megfűszerezem.
Mikor felforrt, úgy állítom be alatta a lángot, hogy éppen csak kicsit legyen forrásban.
A szép tiszta húsleves titka, hogy ne lobogjon alatta a láng.
A jó húsleveshez idő kell. Néhány órát hagyni kell főni, hogy az ízek benne legyenek a lében.
Mikor elkészült, a hús puhára főtt, hagyom kicsit állni, hogy letisztuljon.
Külön sós vízben főzöm a csigatésztát vagy a cérnametéltet.
----------------------------------