Csontleves
Hozzávalók:
1 kg húsos csont
30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1/2 karalábé
1/2 zeller
1-2 kelkáposztalevél
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 csokos petrezselyem
só
bors
Elkészítése:
A húsos csontokat megmossuk és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Főzés közben a keletkezett habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
Kb. 1 óra múlva, mikor a habképződés megszűnik, akkor belerakjuk a leveszöldségeket tisztítva,
darabolva, a petrezselymet csokorban összekötve,
ízesítjük sóval, borssal, és csendes tűznél még másfél órát főzzük.
Utána szűrőkanálon átszűrjük a levest.
Bármilyen tésztát adhatunk hozzá levesbetétként, nálam cérnametélt.
-------------------------------------
Hozzávalók:
1 kg húsos csont
30 dkg sárgarépa
15 dkg fehérrépa
1/2 karalábé
1/2 zeller
1-2 kelkáposztalevél
1 nagy fej vöröshagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
4 gerezd fokhagyma
1 csokos petrezselyem
só
bors
Elkészítése:
A húsos csontokat megmossuk és annyi vízben tesszük fel főni, amennyi éppen ellepi.
Főzés közben a keletkezett habot folyamatosan leszedjük a tetejéről.
Kb. 1 óra múlva, mikor a habképződés megszűnik, akkor belerakjuk a leveszöldségeket tisztítva,
darabolva, a petrezselymet csokorban összekötve,
ízesítjük sóval, borssal, és csendes tűznél még másfél órát főzzük.
Utána szűrőkanálon átszűrjük a levest.
Bármilyen tésztát adhatunk hozzá levesbetétként, nálam cérnametélt.
-------------------------------------