Padlizsánkrém
hozzávalók 4 főre
* 1 db 350 grammos padlizsán
* 2 ek extra szűz olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
* 1 tk mustár
* 1,5 kk só
* 1 kk frissen őrölt fekete bors
elkészítés
1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
2. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
-----------------------
hozzávalók 4 főre
* 1 db 350 grammos padlizsán
* 2 ek extra szűz olívaolaj
* 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
* 1 tk mustár
* 1,5 kk só
* 1 kk frissen őrölt fekete bors
elkészítés
1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
2. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.
-----------------------