Zöldbabfőzelék
Hozzávalók:
50 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
2 evőkanál liszt
3-4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 kis pohár tejföl
picurka ecet
Elkészítés:
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval puhára főzöm.
Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek,
belenyomom a fokhagymát.
A tűzről félrehúzom, megszórom kevés pirospaprikával, átkeverem,
és azonnal hozzá is adom a tejfölt, a rántást azzal kikeverem,
majd kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverek hozzá, hogy folyékony állagú legyen (nem lesz csomós!).
Az így elkészített rántást a forrásban lévő főzelékhez adom, azt újra forrásig kevergetem.
Takarékra állítom és 2 percig lassan együtt főzöm, közben utána sózom, picurka ecetet adok
hozzá.
Én fasírttal tálaltam.
--------------------------------------
Hozzávalók:
50 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
2 evőkanál liszt
3-4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
1 kis pohár tejföl
picurka ecet
Elkészítés:
A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval puhára főzöm.
Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek,
belenyomom a fokhagymát.
A tűzről félrehúzom, megszórom kevés pirospaprikával, átkeverem,
és azonnal hozzá is adom a tejfölt, a rántást azzal kikeverem,
majd kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverek hozzá, hogy folyékony állagú legyen (nem lesz csomós!).
Az így elkészített rántást a forrásban lévő főzelékhez adom, azt újra forrásig kevergetem.
Takarékra állítom és 2 percig lassan együtt főzöm, közben utána sózom, picurka ecetet adok
hozzá.
Én fasírttal tálaltam.
--------------------------------------