JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Zöldbabfőzelék

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Zöldbabfőzelék Empty Zöldbabfőzelék

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:34




    Zöldbabfőzelék


    Zöldbabfőzelék Z%C3%B6ldbabf%C5%91zel%C3%A9k


    Hozzávalók:

    50 dkg zsenge vajbab tisztítva, darabolva
    2 evőkanál liszt
    3-4 evőkanál olaj
    1 mokkáskanál őrölt pirospaprika
    3 gerezd fokhagyma finomra aprítva
    1 kis pohár tejföl
    picurka ecet

    Elkészítés:

    A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi, sóval puhára főzöm.

    Közben a lisztből a zsiradékkal zsemleszínű rántást készítek,
    belenyomom a fokhagymát.
    A tűzről félrehúzom, megszórom kevés pirospaprikával, átkeverem,
    és azonnal hozzá is adom a tejfölt, a rántást azzal kikeverem,
    majd kb. 2 dl hideg vizet fokozatosan keverek hozzá, hogy folyékony állagú legyen (nem lesz csomós!).
    Az így elkészített rántást a forrásban lévő főzelékhez adom, azt újra forrásig kevergetem.

    Takarékra állítom és 2 percig lassan együtt főzöm, közben utána sózom, picurka ecetet adok
    hozzá.

    Én fasírttal tálaltam.


    --------------------------------------


      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:53