JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Tökfőzelék

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Tökfőzelék Empty Tökfőzelék

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 19:37




    Tökfőzelék


    Tökfőzelék T%C3%B6kf%C5%91zel%C3%A9k



    Hozzávalók:

    1 kg mirelit, gyalult tök kaporral
    3 evőkanál étolaj
    1 fej vöröshagyma
    pici ecet
    ízlés szerint só,

    A habaráshoz:
    2 púpozott evőkanál liszt
    1 kis pohár tejföl

    Elkészítés:

    A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
    Hozzáadjuk a felengedett gyalult tököt (általában kaporral lehet vásárolni, ha nem, akkor ne felejtsük ki az apróra vágott kaprot)
    felöntjük kevés vízzel, és az ecettel, sóval ízesítjük.
    Megjegyezném, hogy bánjuk óvatosan a fűszerekkel, mert elveszíthetjük a tök és kapor nagyon kellemes ízét.
    Fedő alatt puhára pároljuk, nem kíván sok időt.
    Elkészítjük a habarást, a liszthez adjuk a tejfölt apránként, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen.
    Ezzel sűrítjük a tököt főzelék állagúra, ha szükséges ízesítjük.
    Pörkölttel, sült virslivel, de akár fasírttal is kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!


    -------------------------------------


      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:20