Tökfőzelék
Hozzávalók:
1 kg mirelit, gyalult tök kaporral
3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
pici ecet
ízlés szerint só,
A habaráshoz:
2 púpozott evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felengedett gyalult tököt (általában kaporral lehet vásárolni, ha nem, akkor ne felejtsük ki az apróra vágott kaprot)
felöntjük kevés vízzel, és az ecettel, sóval ízesítjük.
Megjegyezném, hogy bánjuk óvatosan a fűszerekkel, mert elveszíthetjük a tök és kapor nagyon kellemes ízét.
Fedő alatt puhára pároljuk, nem kíván sok időt.
Elkészítjük a habarást, a liszthez adjuk a tejfölt apránként, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen.
Ezzel sűrítjük a tököt főzelék állagúra, ha szükséges ízesítjük.
Pörkölttel, sült virslivel, de akár fasírttal is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
-------------------------------------
Hozzávalók:
1 kg mirelit, gyalult tök kaporral
3 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma
pici ecet
ízlés szerint só,
A habaráshoz:
2 púpozott evőkanál liszt
1 kis pohár tejföl
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a felengedett gyalult tököt (általában kaporral lehet vásárolni, ha nem, akkor ne felejtsük ki az apróra vágott kaprot)
felöntjük kevés vízzel, és az ecettel, sóval ízesítjük.
Megjegyezném, hogy bánjuk óvatosan a fűszerekkel, mert elveszíthetjük a tök és kapor nagyon kellemes ízét.
Fedő alatt puhára pároljuk, nem kíván sok időt.
Elkészítjük a habarást, a liszthez adjuk a tejfölt apránként, folyamatosan kevergetve, hogy csomómentes legyen.
Ezzel sűrítjük a tököt főzelék állagúra, ha szükséges ízesítjük.
Pörkölttel, sült virslivel, de akár fasírttal is kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
-------------------------------------