Tejszínhabos gyümölcsfagylaltok
Hozzávalók:
20 dkg cukor,
2 dl víz,
2 dl áttört gyümölcs (eper,málna, ribizli, barack)
1/2 citrom,
1/2 dkg zselatin,
1/2 liter tejszín.
Elkészítése:
A cukorból a 2 dl vízzel szirupot főzünk,
hozzáadjuk a gyümölcs- és a citromlevet, a feloldott zselatint,
kihűtjük és a hűtőszekrényben félig megfagyasztjuk.
Amikor gyengén kocsonyásodni kezd, a felvert tejszínhabhoz hozzáadagoljuk,
visszaöntjük a tartályba és egészen kifagyasztjuk.
---------------------------------
Hozzávalók:
20 dkg cukor,
2 dl víz,
2 dl áttört gyümölcs (eper,málna, ribizli, barack)
1/2 citrom,
1/2 dkg zselatin,
1/2 liter tejszín.
Elkészítése:
A cukorból a 2 dl vízzel szirupot főzünk,
hozzáadjuk a gyümölcs- és a citromlevet, a feloldott zselatint,
kihűtjük és a hűtőszekrényben félig megfagyasztjuk.
Amikor gyengén kocsonyásodni kezd, a felvert tejszínhabhoz hozzáadagoljuk,
visszaöntjük a tartályba és egészen kifagyasztjuk.
---------------------------------