JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Gesztenyepüré torta

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Gesztenyepüré torta Empty Gesztenyepüré torta

    Témanyitás  Jolcsi Szomb. Május 26 2012, 20:07





    Gesztenyepüré torta


    Gesztenyepüré torta Gesztenyep%C3%BCr%C3%A9-torta11



    Hozzávalók

    T o r t a l a p :
    2 db (2x 250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
    8 db tojás

    K r é m :
    3 dl tej
    2 csomag tejszínhabpor
    csipetnyi só
    1 db (250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
    rum (kb. 1 dl)
    lekvár (szilva, barack vagy ribizli a legfinomabb hozzá)
    csokireszelék, tejszínhab vagy kakaópor a díszítéshez (nem szükséges)

    Elkészítés

    A tojásokat ketté választjuk.
    A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk.
    A tojás sárgákat habosra verjük és belekeverünk 2 csomag gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk.
    Félretesszük.
    A tojás fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan (adagolva) hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük.
    Előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig sütjük.
    A tortalapot hűlni hagyjuk, majd félbe vágjuk (legegyszerűbben és legszebben egy cérna segítségével).

    Míg hűl a tortalap, elkészítjük a krémet:
    A langyos tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne a maradék (1 kocka) gesztenyepürét.
    Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjük rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele.
    A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és az oldalát is körbe bekenjük a maradék krémmel.
    Ízlés szerint díszíthetjük a tortát csokireszelékkel vagy tejszínhabbal, esetleg megszórhatjuk kakaóporral.
    Ajánlatos pár (2-4) órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Kellemes nassolást!

    ------------------------------------

      Similar topics

      -

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:30