Gesztenyepüré torta
Hozzávalók
T o r t a l a p :
2 db (2x 250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
8 db tojás
K r é m :
3 dl tej
2 csomag tejszínhabpor
csipetnyi só
1 db (250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
rum (kb. 1 dl)
lekvár (szilva, barack vagy ribizli a legfinomabb hozzá)
csokireszelék, tejszínhab vagy kakaópor a díszítéshez (nem szükséges)
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk.
A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk.
A tojás sárgákat habosra verjük és belekeverünk 2 csomag gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük.
A tojás fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan (adagolva) hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig sütjük.
A tortalapot hűlni hagyjuk, majd félbe vágjuk (legegyszerűbben és legszebben egy cérna segítségével).
Míg hűl a tortalap, elkészítjük a krémet:
A langyos tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne a maradék (1 kocka) gesztenyepürét.
Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjük rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele.
A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és az oldalát is körbe bekenjük a maradék krémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük a tortát csokireszelékkel vagy tejszínhabbal, esetleg megszórhatjuk kakaóporral.
Ajánlatos pár (2-4) órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kellemes nassolást!
------------------------------------
Hozzávalók
T o r t a l a p :
2 db (2x 250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
8 db tojás
K r é m :
3 dl tej
2 csomag tejszínhabpor
csipetnyi só
1 db (250 g) gesztenyepüré (fagyasztott rumaromás, ízesített)
rum (kb. 1 dl)
lekvár (szilva, barack vagy ribizli a legfinomabb hozzá)
csokireszelék, tejszínhab vagy kakaópor a díszítéshez (nem szükséges)
Elkészítés
A tojásokat ketté választjuk.
A gesztenyepüréket hagyjuk kiolvadni, majd villával szétnyomkodjuk.
A tojás sárgákat habosra verjük és belekeverünk 2 csomag gesztenyepürét, majd alaposan összedolgozzuk.
Félretesszük.
A tojás fehérjéket csipetnyi sóval kemény habbá verjük és óvatosan (adagolva) hozzákeverjük a gesztenyés masszához. Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben, 180°C-on 40 percig sütjük.
A tortalapot hűlni hagyjuk, majd félbe vágjuk (legegyszerűbben és legszebben egy cérna segítségével).
Míg hűl a tortalap, elkészítjük a krémet:
A langyos tejet kemény habbá verjük a tejszínhabporral, majd óvatosan elkeverjük benne a maradék (1 kocka) gesztenyepürét.
Az alsó tortalapot meglocsoljuk rummal, majd lekenjük lekvárral és arra kenjük rá a krém felét. Erre jön a tortalap másik fele.
A tortalap másik felét is meglocsoljuk rummal, majd a torta tetejét és az oldalát is körbe bekenjük a maradék krémmel.
Ízlés szerint díszíthetjük a tortát csokireszelékkel vagy tejszínhabbal, esetleg megszórhatjuk kakaóporral.
Ajánlatos pár (2-4) órát pihentetni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
Kellemes nassolást!
------------------------------------