Orosz gombaleves
Hozzávalók:
20 dkg gomba,
2 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
petruska,
2 dl tejföl,
3 dkg zsír,
1 kiskanál liszt,
só,
bors
Elkészítése:
A megtisztytott gombát, a zöldséget, és a sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük.
A levet világos, vajas rántással bessűrytjük, tejföllel gazdagítjuk, és enyhén borsozzuk.
1 tojásból, és lisztből készült galuskával tálaljuk.
--------------------------------------
Hozzávalók:
20 dkg gomba,
2 db sárgarépa,
2 db fehérrépa,
petruska,
2 dl tejföl,
3 dkg zsír,
1 kiskanál liszt,
só,
bors
Elkészítése:
A megtisztytott gombát, a zöldséget, és a sárgarépát egészben, sós vízben puhára főzzük.
A levet világos, vajas rántással bessűrytjük, tejföllel gazdagítjuk, és enyhén borsozzuk.
1 tojásból, és lisztből készült galuskával tálaljuk.
--------------------------------------