Kenyérleves
/ próbáljátok ki, finom /
Hozzávalók:
1 evőkanál zsír,
2 nagy szelet kenyér,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg főzőkolbász,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
zöldség zöldje,
4 tojás,
1 kiskanál levesízesítő, de fél leveskocka is jó,
1 csipet szerecsendióörlemény,
kiskanálnyi ecet,
só,
bors.
Elkészítése:
Megpirítjuk zsíron a kenyérszeleteket, és kiszedjük.
Megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és felengedjük 1 liter vízzel.
Levesízesítővel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük,
felforraljuk, és beletesszük a kenyérszeleteket.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a karikára vágott kolbászt,
felforraljuk, 10 perc főzés után az ecettel enyhén savanyítjuk.
Végül egyenként beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön még 5 percig főzzük.
Tálalás előtt zöldségzölddel meghintjük.
-----------------------------------
/ próbáljátok ki, finom /
Hozzávalók:
1 evőkanál zsír,
2 nagy szelet kenyér,
1 fej vöröshagyma,
20 dkg főzőkolbász,
1 db zöldpaprika,
1 db paradicsom,
zöldség zöldje,
4 tojás,
1 kiskanál levesízesítő, de fél leveskocka is jó,
1 csipet szerecsendióörlemény,
kiskanálnyi ecet,
só,
bors.
Elkészítése:
Megpirítjuk zsíron a kenyérszeleteket, és kiszedjük.
Megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, és felengedjük 1 liter vízzel.
Levesízesítővel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük,
felforraljuk, és beletesszük a kenyérszeleteket.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, a karikára vágott kolbászt,
felforraljuk, 10 perc főzés után az ecettel enyhén savanyítjuk.
Végül egyenként beleütjük a tojásokat, és lassú tűzön még 5 percig főzzük.
Tálalás előtt zöldségzölddel meghintjük.
-----------------------------------