JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Márványkalács

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Márványkalács Empty Márványkalács

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Jún. 05 2012, 17:47




    Márványkalács


    Márványkalács Marvanykalacs



    Hozzávalók:

    25 dkg puha vaj
    25 dkg cukor
    1 evőkanál vanília cukor
    4 tojás
    50 dkg liszt
    1 csomag sütőpor
    csipetnyi só
    1 dl tej
    3 dkg kakaópor
    1 citrom leve és reszelt héja

    Elkészítés:

    A vajat habosra kavarjuk, apránként hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáit is egyenként belekeverjük.
    A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a citromlével és a héjával, majd a tejjel felváltva, apránként a masszához adjuk. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojások fehérjének keményre vert habját.

    Egy formát jól kizsírozunk, a tészta felét beleöntjük, a maradékba belekeverjük a kakaóport, majd a világos masszára öntjük. Egy villával könnyedén átkevergetjük, hogy márványos legyen.

    Előmelegített sütőben, 180 °C - on kb. 1 óra alatt kisütjük, a sütés vége felé tűpróbával ellenőrizzük.
    Kis ideig a formában hagyjuk állni, majd rácsra borítva hűtjük ki.



    --------------------------------

      Similar topics

      -

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:35