Paradicsomos káposztafőzelék
Hozzávalók:
fél fej fehér fejes káposzta,
fél liter paradicsomlé,
2 evőkanál liszt,
olaj,
só,
cukor
pici őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztát megtisztítom a külső leveleitől, kivágom a torzsáját, és csíkokra metélem.
Felteszem főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi.
Hozzáadom az őrölt köményt.
Mikor a káposzta már puhára főtt,
egy serpenyőben a forró olajon megpirítom a lisztet,
ráöntöm a paradicsomlevet, és csomómentesen elkeverem és kiforralom.
A rántást a már megfőtt káposztához öntöm és cukorral ízesítem.
Még egyszer átforralom és már kész is vagyok.
Én fasírttal vagy bélszínrolóval szoktam enni.
------------------------------
Hozzávalók:
fél fej fehér fejes káposzta,
fél liter paradicsomlé,
2 evőkanál liszt,
olaj,
só,
cukor
pici őrölt kömény
Elkészítése:
A káposztát megtisztítom a külső leveleitől, kivágom a torzsáját, és csíkokra metélem.
Felteszem főni annyi sós vízben, ami éppen ellepi.
Hozzáadom az őrölt köményt.
Mikor a káposzta már puhára főtt,
egy serpenyőben a forró olajon megpirítom a lisztet,
ráöntöm a paradicsomlevet, és csomómentesen elkeverem és kiforralom.
A rántást a már megfőtt káposztához öntöm és cukorral ízesítem.
Még egyszer átforralom és már kész is vagyok.
Én fasírttal vagy bélszínrolóval szoktam enni.
------------------------------