JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Extra erős konyhai tisztítószerek összeégett sütő, zsíros tűzhely ellen

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Extra erős konyhai tisztítószerek összeégett sütő, zsíros tűzhely ellen Empty Extra erős konyhai tisztítószerek összeégett sütő, zsíros tűzhely ellen

Témanyitás  Jolcsi Vas. Márc. 27 2011, 15:14

Konyhai tisztítószerek nélkül, összeégett sütő, zsíros tűzhely ellen ecettel

Ha nem akarsz vegyszereket használni ott, ahol az ételt készíted, próbáld ki a természetes szereket.

A zsíros szennyeződések eltávolítása komoly izommunkát igényel, a sütőhöz pedig szinte lehetetlen úgy hozzáférni, hogy elég erőt fejts ki a ragacsos szutyok levakarásához.

Tiszta és illatos

A takarításban szinte mindenhol bevethető ecet az összeégett, zsíros sütő kipucolásakor is az egyik legnagyszerűbb segítőtársad lehet. Csak tölts meg egy hőálló edényt egy-egy arányban vízzel és ecettel, tedd a sütőbe, majd tekerd fel a lángot. A forró, párolgó ecet lecsapódik a sütő oldalán, és feloldja a zsíros szennyeződéseket.

Ezután nincs is más dolgod, mint egy puha ronggyal áttörölni a sütő belsejét - persze, előbb várd meg, hogy kicsit hűljenek a forró falak. A foltok fellazulnak, az ecet pedig a kellemetlen szagokat is magába szívja.

Hasonló eredményt érhetsz el egy másik extra erős konyhai zsíroldóval, a citrommal is. Az elv ugyanaz: önts fél liter citromlevet egy jénaiba, majd tedd a sütőbe. Nemcsak a zsíros szennyeződések fognak fellazulni, de a sütő illata is friss és tiszta lesz. Ezt a módszert egyébként a mikrohullámú sütőnél is bevetheted.

------------------------

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 14:18