Göngyölt kel
Hozzávalók:
egy kisebb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús
25 dkg rizs
2 kis tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
mustár
majoránna
snidling
olaj
só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált húst.
Hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt.
Hozzákeverjük a félig főtt rizst, majd az egyik pohár tejfölt.
A sós vízben előfőzött kelleveleket kiterítjük, teszünk rá egy-egy kupac tölteléket.
Kis csomagot készítünk, és szorosan egymás mellé tesszük egy kizsírozott sütőedénybe.
A tetejüket megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk snidlinggel és pirosra sütjük.
------------------------------------
Hozzávalók:
egy kisebb fej kelkáposzta
50 dkg darált hús
25 dkg rizs
2 kis tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 nagyobb fej vöröshagyma
mustár
majoránna
snidling
olaj
só, bors
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rátesszük a darált húst.
Hozzáadjuk a fűszereket és a mustárt.
Hozzákeverjük a félig főtt rizst, majd az egyik pohár tejfölt.
A sós vízben előfőzött kelleveleket kiterítjük, teszünk rá egy-egy kupac tölteléket.
Kis csomagot készítünk, és szorosan egymás mellé tesszük egy kizsírozott sütőedénybe.
A tetejüket megkenjük fokhagymás tejföllel, megszórjuk snidlinggel és pirosra sütjük.
------------------------------------