JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    FAHÉJAS ALMARÓZSÁK

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    FAHÉJAS ALMARÓZSÁK Empty FAHÉJAS ALMARÓZSÁK

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Júl. 18 2012, 21:45


    FAHÉJAS ALMARÓZSÁK


    FAHÉJAS ALMARÓZSÁK Fah%C3%A9jas%20almar%C3%B3zs%C3%A1k



    Hozzávalók (10-11 rózsához):

    1 tekercs leveles tészta (275 g)
    2 nagy alma
    1-2 ek méz
    1 kk őrölt fahéj
    porcukor

    Elkészítése:

    Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük.
    A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
    megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).

    A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)

    Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk.
    A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.
    A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk,
    ezeket megkenjük olvasztott mézzel.
    Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)
    Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat.
    A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá.
    Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és
    25 perc alatt szép pirosra sütjük.
    Egy kis porcukor a végén sem árt.
    3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.


    --------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:22