FAHÉJAS ALMARÓZSÁK
Hozzávalók (10-11 rózsához):
1 tekercs leveles tészta (275 g)
2 nagy alma
1-2 ek méz
1 kk őrölt fahéj
porcukor
Elkészítése:
Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük.
A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).
A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)
Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk.
A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.
A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk,
ezeket megkenjük olvasztott mézzel.
Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)
Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat.
A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá.
Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és
25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy kis porcukor a végén sem árt.
3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.
--------------------------
Hozzávalók (10-11 rózsához):
1 tekercs leveles tészta (275 g)
2 nagy alma
1-2 ek méz
1 kk őrölt fahéj
porcukor
Elkészítése:
Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük.
A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi,
megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).
A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)
Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk.
A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.
A leveles tésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk,
ezeket megkenjük olvasztott mézzel.
Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)
Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat.
A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá.
Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és
25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy kis porcukor a végén sem árt.
3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni.
--------------------------