Sertés grillnyárs
hozzávalók 6 főre
60 dkg szép tarja
30 dkg húsos szalonna
6 közepes vöröshagyma (cikkekre vágva)
2 db paprika
étolaj
fűszerek (só, bors, fokhagyma granulátum, vagy zúzott fokhagyma, kevés mustár, Piros Arany stb. ízlés szerint) esetleg grill fűszer)
6 db bambusz nyárs
elkészítés
A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók.
hozzávalók 6 főre
60 dkg szép tarja
30 dkg húsos szalonna
6 közepes vöröshagyma (cikkekre vágva)
2 db paprika
étolaj
fűszerek (só, bors, fokhagyma granulátum, vagy zúzott fokhagyma, kevés mustár, Piros Arany stb. ízlés szerint) esetleg grill fűszer)
6 db bambusz nyárs
elkészítés
A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók.