JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Sertés grillnyárs

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Sertés grillnyárs Empty Sertés grillnyárs

    Témanyitás  Jolcsi Kedd Aug. 21 2012, 22:11





    Sertés grillnyárs


    Sertés grillnyárs Sertes_grillnyars



    hozzávalók 6 főre

    60 dkg szép tarja
    30 dkg húsos szalonna
    6 közepes vöröshagyma (cikkekre vágva)
    2 db paprika
    étolaj
    fűszerek (só, bors, fokhagyma granulátum, vagy zúzott fokhagyma, kevés mustár, Piros Arany stb. ízlés szerint) esetleg grill fűszer)
    6 db bambusz nyárs

    elkészítés

    A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
    Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
    Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
    Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
    Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
    Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók.





      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 04:30