JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Linzer - kezdőknek is

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Linzer - kezdőknek is Empty Linzer - kezdőknek is

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Aug. 24 2012, 01:13




    Linzer - kezdőknek is


    Linzer - kezdőknek is Linzer



    Hozzávalók:

    30 dkg liszt
    20 dkg zsír
    10 dkg porcukor
    1 tojássárga
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom reszelt héja
    1/2 csomag sütőpor
    baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)

    Elkészítés:

    1. Először a száraz alapanyagokat, így
    a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverem,
    majd gyorsan belemorzsolom a zsírt.
    Végül hozzáadom a tojássárgát, és jól összedolgozom.
    2. A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órát hűtőben pihentetem.
    3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom.
    Linzerkiszúróval formára szaggatom, (egy lyukas, egy teli) és a sütőpapírra sorakoztatom.
    4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 percig sütöm.
    5. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom,
    majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
    6. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.


    Megjegyzés:
    A tésztát elég sokáig kell gyúrni, de végül összeáll.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:27