Linzer - kezdőknek is
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)
Elkészítés:
1. Először a száraz alapanyagokat, így
a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverem,
majd gyorsan belemorzsolom a zsírt.
Végül hozzáadom a tojássárgát, és jól összedolgozom.
2. A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órát hűtőben pihentetem.
3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom.
Linzerkiszúróval formára szaggatom, (egy lyukas, egy teli) és a sütőpapírra sorakoztatom.
4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 percig sütöm.
5. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom,
majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
6. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Megjegyzés:
A tésztát elég sokáig kell gyúrni, de végül összeáll.
Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg zsír
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/2 csomag sütőpor
baracklekvár (a linzerek összeragasztásához)
Elkészítés:
1. Először a száraz alapanyagokat, így
a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citromhéjat összekeverem,
majd gyorsan belemorzsolom a zsírt.
Végül hozzáadom a tojássárgát, és jól összedolgozom.
2. A tésztacipót fóliába csomagolom, és 1 órát hűtőben pihentetem.
3. A tésztából levágok egy darabot, porcukorral hintett deszkán fél cm vékonyra nyújtom.
Linzerkiszúróval formára szaggatom, (egy lyukas, egy teli) és a sütőpapírra sorakoztatom.
4. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon 10-15 percig sütöm.
5. A lyukas és a teli sütiket baracklevárral összeragasztom,
majd teszek még egy kis lekvárt a lyukakba.
6. Végül vaníliás porcukrot szitálok a tetejére.
Megjegyzés:
A tésztát elég sokáig kell gyúrni, de végül összeáll.