Csirkés-currys rizsleves
hozzávalók
kb. 60 dkg csirkehús
kb. 60 dkg sárgarépa
2 db fehérrépa
kb. 20 dkg rizs (lehetőleg hosszú szemű)
1 dl olaj
1 nagyobb vöröshagyma
1 kk curry
só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
elkészítés
A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst.
Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldség. 2-3 percig pirítjuk és felöntjük 2,5-3 liter vízzel.
Amikor felforrt ízesítjük sóval, borssal, curryvel és közepes tűzön főzzük félpuhára.
Szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet.
Keverjük össze és lassan, gyöngyözve főzzük készre.
Nem baj, ha már akkor lekapcsoljuk a tüzet, amikor a rizs kicsit ropogós, mert a forró levesben 10 perc alatt puha lesz.
hozzávalók
kb. 60 dkg csirkehús
kb. 60 dkg sárgarépa
2 db fehérrépa
kb. 20 dkg rizs (lehetőleg hosszú szemű)
1 dl olaj
1 nagyobb vöröshagyma
1 kk curry
só, őrölt bors
1 csokor petrezselyem
elkészítés
A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst.
Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldség. 2-3 percig pirítjuk és felöntjük 2,5-3 liter vízzel.
Amikor felforrt ízesítjük sóval, borssal, curryvel és közepes tűzön főzzük félpuhára.
Szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet.
Keverjük össze és lassan, gyöngyözve főzzük készre.
Nem baj, ha már akkor lekapcsoljuk a tüzet, amikor a rizs kicsit ropogós, mert a forró levesben 10 perc alatt puha lesz.