JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Csirkés-currys rizsleves

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Csirkés-currys rizsleves Empty Csirkés-currys rizsleves

    Témanyitás  Jolcsi Vas. Aug. 26 2012, 00:06





    Csirkés-currys rizsleves


    Csirkés-currys rizsleves Csirkes-currys-rizsleves



    hozzávalók

    kb. 60 dkg csirkehús
    kb. 60 dkg sárgarépa
    2 db fehérrépa
    kb. 20 dkg rizs (lehetőleg hosszú szemű)
    1 dl olaj
    1 nagyobb vöröshagyma
    1 kk curry
    só, őrölt bors
    1 csokor petrezselyem

    elkészítés

    A forró olajban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát.
    Hozzáadjuk a lebőrözött, felszeletelt és ha szükséges, kicsontozott csirkehúst.
    Fehéredésig sütjük, majd mehet bele a zöldség. 2-3 percig pirítjuk és felöntjük 2,5-3 liter vízzel.
    Amikor felforrt ízesítjük sóval, borssal, curryvel és közepes tűzön főzzük félpuhára.
    Szórjuk bele a megmosott rizst és az apróra vágott petrezselymet.
    Keverjük össze és lassan, gyöngyözve főzzük készre.
    Nem baj, ha már akkor lekapcsoljuk a tüzet, amikor a rizs kicsit ropogós, mert a forró levesben 10 perc alatt puha lesz.




      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 05:57