JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Kapucíner bomba

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Kapucíner bomba Empty Kapucíner bomba

    Témanyitás  Jolcsi Vas. Aug. 26 2012, 23:16





    Kapucíner bomba


    Kapucíner bomba Kapuciner_bomba



    hozzávalók

    Kakaós piskótatekercshez:

    6 tojás
    6 ek porcukor
    5 ek liszt
    1 ek kakaó
    2 ek rum
    1 dl olaj

    Krémekhez:

    1,5 l tej
    6 cs tejszín pudingpor
    40 dkg Rama
    10 ek porcukor
    2 ek kakaó
    2 ek lefőzött erős kávé

    Tetejére:

    ostyarudak

    elkészítés

    A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
    A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
    Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
    Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.

    Addig elkészítem a krémet.
    Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is.
    Állandó keverés mellett sűrűre főzőm. Hűlni hagyom.
    Habverővel krémesre keverem a puha margarinnal.
    A piskótát kigöngyölöm és lehúzom róla a sütőpapírt. Megkenem tejszínes krémmel és visszatekerem. Vékonyan felszeletelem. (Én minden szelet után papírtörlővel letöröltem a krémet a késről, hogy ne maszatoljon.)
    A maradék krémet elfeleztem. Egyikbe 2 evőkanálnyi kakaót, a másik felébe 2 evőkanálnyi kávét tettem.
    Itt érdemes megkóstolni a krémet és ízlésünk szerint édesíteni! Én csak a kávés felébe tettem még egy evőkanálnyi porcukrot.

    Egy nagy tálat kibélelünk fóliával és piskótatekercs szeletekkel.
    Beletöltjük a kávés krémet. Rá a kakaós krémet.
    A maradék piskótával befedjük. Fóliával letakarjuk.
    A dermesztést igénylő sütiket este készítem, egy éjszakára hűtőbe teszem.
    Másnap süteményes tányérra borítom, a fóliát óvatosan lehúzom.

    Ostyarudakkal díszítem.



      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:22