Aranyfánk burgonyából
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt.
Borssal és leveskockával ízesítjük, és
konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük.
Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.
Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya
- 3 dkg élesztő
- 1 db tyúkhúsleves kocka
- 1 dl tej
- 1 teáskanál cukor
- 50 dkg liszt
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt.
Borssal és leveskockával ízesítjük, és
konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük.
Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.