FŐISPÁNNÉ REMEKE
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
1 citrom reszelj héja és leve
3 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
néhány kanál baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot.
Összeállítjuk a tésztát.
A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lekváros tésztára tesszük.
A maradék tésztából berácsozzuk a sütit.
160-180 C fokon kb 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés:
Én még szórnék darált diót a lekvár tetejére.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
3 tojás sárgája
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
1 citrom reszelj héja és leve
3 tojás fehérje
15 dkg kristálycukor
néhány kanál baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot.
Összeállítjuk a tésztát.
A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtjuk.
Megkenjük baracklekvárral.
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lekváros tésztára tesszük.
A maradék tésztából berácsozzuk a sütit.
160-180 C fokon kb 25-30 percig sütjük.
Megjegyzés:
Én még szórnék darált diót a lekvár tetejére.