JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    FŐISPÁNNÉ REMEKE

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    FŐISPÁNNÉ REMEKE Empty FŐISPÁNNÉ REMEKE

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Okt. 15 2012, 19:23




    FŐISPÁNNÉ REMEKE


    FŐISPÁNNÉ REMEKE F%C5%91isp%C3%A1nn%C3%A9%20remeke



    Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    20 dkg zsír
    3 tojás sárgája
    1 csomag sütőpor
    15 dkg porcukor
    1 citrom reszelj héja és leve
    3 tojás fehérje
    15 dkg kristálycukor
    néhány kanál baracklekvár

    Elkészítése:

    A lisztet a sütőporral elkeverjük, hozzáadjuk a zsírt, a tojássárgáját, cukrot, citromot.
    Összeállítjuk a tésztát.
    A tészta 2/3 részét egy kb 33×20 cm-es zománcos tepsibe nyújtjuk.
    Megkenjük baracklekvárral.
    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a lekváros tésztára tesszük.
    A maradék tésztából berácsozzuk a sütit.
    160-180 C fokon kb 25-30 percig sütjük.



    Megjegyzés:
    Én még szórnék darált diót a lekvár tetejére. yes


      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:01