Csülökpörkölt krumplival
hozzávalók
1 egész kicsontozott sovány csülök
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg zsír
1 tk só
3 púpos tk őrölt pirospaprika
1 mk csípős pirosarany, vagy chilli
2 tk majoránna
őrölt bors, szükség szerint
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1,5 kg burgonya
elkészítés
A csülökhúsról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket.
A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány.
Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomot.
A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 10 percig rotyogtatjuk.
Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, majoránnát, és az őrölt borsot.
Összkeverjük és felengedjük 4 dl vízzel, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a húst.
Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
Még 30 percig tovább főzzük.
Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként pótoljuk nehogy odaégjen.
Igazi magyar étel! Jó étvágyat!
hozzávalók
1 egész kicsontozott sovány csülök
2 nagy fej vöröshagyma
15 dkg zsír
1 tk só
3 púpos tk őrölt pirospaprika
1 mk csípős pirosarany, vagy chilli
2 tk majoránna
őrölt bors, szükség szerint
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1,5 kg burgonya
elkészítés
A csülökhúsról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket.
A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány.
Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomot.
A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 10 percig rotyogtatjuk.
Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, majoránnát, és az őrölt borsot.
Összkeverjük és felengedjük 4 dl vízzel, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a húst.
Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
Még 30 percig tovább főzzük.
Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként pótoljuk nehogy odaégjen.
Igazi magyar étel! Jó étvágyat!