JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Csülökpörkölt krumplival

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Csülökpörkölt krumplival Empty Csülökpörkölt krumplival

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Okt. 19 2012, 11:36





    Csülökpörkölt krumplival


    Csülökpörkölt krumplival Csulokporkolt_benne_fott_bugonyaval_n


    hozzávalók
    1 egész kicsontozott sovány csülök
    2 nagy fej vöröshagyma
    15 dkg zsír
    1 tk só
    3 púpos tk őrölt pirospaprika
    1 mk csípős pirosarany, vagy chilli
    2 tk majoránna
    őrölt bors, szükség szerint
    1 db zöldpaprika
    1 db paradicsom
    1,5 kg burgonya

    elkészítés

    A csülökhúsról leszedegetjük a felesleges kövér részeket, a nem tetsző bőröket.
    A megmaradó bőrös részeket jól megvizsgáljuk, nehogy legyen rajta esetleg szőrmaradvány.
    Nem túl kicsi, kb 3 cm-es kockákra feldaraboljuk a csülökhúst.
    Megtisztítjuk, felkockázzuk a hagymát, felszeleteljük a zöldpaprikát, a paradicsomot.
    A hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a húst és saját levében kb 10 percig rotyogtatjuk.
    Ezt követően megsózzuk, beletesszük a pirosaranyat, rászórjuk az őrölt paprikát, majoránnát, és az őrölt borsot.
    Összkeverjük és felengedjük 4 dl vízzel, és kb 1 óra alatt puhára főzzük a húst.
    Beletesszük a zöldpaprikát és a paradicsomot, és a megtisztított, kockára vágott burgonyát.
    Még 30 percig tovább főzzük.
    Időnként megkavarjuk, és a vizet, amit elfő, apránként pótoljuk nehogy odaégjen.

    Igazi magyar étel! Jó étvágyat! yes




      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 04:53