Kaszinótojás
hozzávalók
10 tojás
1 dl tejföl
0,5 dl majonéz
2 tk mustár
2 mk citromlé
2 mk cukor
1 mk só
1 mk bors
pár ek tejszín
elkészítés
A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
A mártást fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz.
Vigyázat, nem szabad egyszerre, lassan kell haladni, mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet!
Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet.
(Mindenképpen takarjuk le, vagy tegyük zárható műanyagdobozba, mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)
hozzávalók
10 tojás
1 dl tejföl
0,5 dl majonéz
2 tk mustár
2 mk citromlé
2 mk cukor
1 mk só
1 mk bors
pár ek tejszín
elkészítés
A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
A mártást fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz.
Vigyázat, nem szabad egyszerre, lassan kell haladni, mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet!
Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet.
(Mindenképpen takarjuk le, vagy tegyük zárható műanyagdobozba, mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)