JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Kaszinótojás

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Kaszinótojás Empty Kaszinótojás

Témanyitás  Jolcsi Vas. Dec. 30 2012, 16:23

Kaszinótojás

Kaszinótojás Kaszin%C3%B3toj%C3%A1s

hozzávalók

10 tojás
    1 dl tejföl
    0,5 dl majonéz
    2 tk mustár
    2 mk citromlé
    2 mk cukor
    1 mk só
    1 mk bors
    pár ek tejszín

elkészítés

A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
    Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
    Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
    Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
    A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
    A mártást fokozatosan, állandó kevergetés mellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz.
    Vigyázat, nem szabad egyszerre, lassan kell haladni, mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet!
    Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
    Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
    Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet.
    (Mindenképpen takarjuk le, vagy tegyük zárható műanyagdobozba, mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 09:32