Franciasaláta
hozzávalók
30 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépakocka
1 közepes, savanykás alma
3 kisméretű ecetes uborka
A zöldborsó, és répakocka helyett lehet
0,5 kg mirelit franciasaláta alapot használni
öntethez
1 pohár tejföl (3,75 dl)
1,5 ek majonéz
2 tk mustár
1 kk cukor
1 kk só
1 tk citromlé
pici fehér őröltbors
elkészítés
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
Jól lehűtve kínáljuk.
hozzávalók
30 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépakocka
1 közepes, savanykás alma
3 kisméretű ecetes uborka
A zöldborsó, és répakocka helyett lehet
0,5 kg mirelit franciasaláta alapot használni
öntethez
1 pohár tejföl (3,75 dl)
1,5 ek majonéz
2 tk mustár
1 kk cukor
1 kk só
1 tk citromlé
pici fehér őröltbors
elkészítés
A zöldségeket megfőzzük. (Ha nem mirelitből készítjük, akkor a répát a főzés után kockázzuk fel.)
Amikor az alaposan leszűrt borsó és répa kihűlt, belekeverjük a felaprított nyers almát és ecetes uborkát.
Elkészítjük az öntetet: a tejfölt a majonézzel és a mustárral, valamint az ízesítőkkel jól elkeverjük.
Ráöntjük a zöldségekre és lazán összekeverjük.
Jól lehűtve kínáljuk.