JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Mezei zsúrló

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Mezei zsúrló Empty Mezei zsúrló

Témanyitás  Jolcsi Kedd Ápr. 02 2013, 16:50

Mezei zsúrló

Mezei zsúrló Mezei_zsurlo-300x199

Gyógyhatása:

Elsősorban veseműködés javítására szolgál, vízhajtó hatása kísérletileg igazolt. Vesekövet, vesehomokot lehet vele elhajtani, mindenféle húgyúti fertőzést megszüntetni.
    Szilícium és szerves ásvány tartalma miatt kiváló tonizáló, erősítő hatású. A romák salátaként fogyasztják zsenge termőhajtásait ebből a célból. Csontok, köröm erősítésére is használjuk. Csontritkulás esetén porrá őrölve kell fogyasztani. Jó vérzéscsillapító orrvérzés, tüdővérzés, bőséges havivérzés esetén.
    Általános tisztítója a szervezetnek, segít a lerakódott zsírok oldásában, ezért fogyasztó hatása is van. Tüdőbajra is ajánlják. Köszvény, reuma esetén is alkalmazzák. Fogszuvasodást is meg lehet vele előzni

Felhasználása:

Gyógytea

Teát 2-3 perces főzéssel készítünk belőle 2, 5 dl vízzel és egy csapott evőkanál teafűvel.
    Veseproblémákra, vesehomok hajtásra, húgyúti gyulladásra napi 3 csészével kell inni étkezés előtt. Ez a kúra semmiképp se tartson tovább 6 hétnél, utána egy szintén 6 hetes szünetet kell tartani, majd újra lehet kezdeni fogyasztását.
    Máj-és epebántalmakra magában ne használjuk, de ilyen jellegű keverékeknek ¼ részben lehet alkotóeleme. Vérzéscsillapításra, köszvényre, reumára napi 1-2 csészével igyunk.

Zsurlópor

A száraz növényt porrá őröljük, naponta két-háromszor egy mokkáskanálnyit fogyasztunk belőle 3 héten keresztül a haj, a körmök, a csontok és fogak erősítésére. Keverhetjük levesbe, salátába. Fogmosásra is alkalmas ez a por. A nedves fogkefét belemártjuk, fogat mosunk a szokásos módon. Erősíti a fogínyt, csökkenti a fogínyvérzést.

http://gyorgytea.hu/gyorgyteak/egyedi-teak/mezei-zsurlo

Pontos idő: Vas. Nov. 24 2024, 13:59