Tavaszi zöldborsós aszpiktorta, tojásvirággal
Egy szelet csak 127 kcal! Ráadásul hús- és lisztmentes, így vegetáriánusok és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Egy szelet csak 127 kcal! Ráadásul hús- és lisztmentes, így vegetáriánusok és lisztérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók 4 személyre, azaz 1 kuglófformához:
- 4-5 keménytojás,
- 20 deka konzerv zöldborsó (ha bébikukoriát és édes, piros húsú paprikát is rakunk bele, még jobban néz ki),
- 45 gramm (20 levél) színetelen zselatin,
- 1,5 liter leszűrt zöldségleves,
- só,
- bors.
Elkészítés
* A zöldborsót 5 percre lobogó, sós vízbe dobjuk, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
* A zselatint hideg vízben áztatjuk, míg a zöldségleves melegszik.
* Ha már meleg a leves, a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne, majd hűlni hagyjuk.
* A főtt tojásokat megpucoljuk, és egy-kettőt hosszában elnegyedelünk.
* A borsó (és kukorica) felét a kuglófforma aljába öntjük, a forma oldalához pedig odaállítjuk hosszában az elnegyedelt tojásokat.
* Most jöhet a zselatinos leves. Kb. 30 percre hűtőbe rakjuk a masszát, míg zselésedni kezd. Ekkor tesszük rá a többi borsót, kukoricát, kaliforniai paprikát és a maradék tojást, karikákra vágva.
* További 2-3 óra hűtőben tárolás után tálalható. Hogy rendre kijöjjön a formából, borítás előtt érdemes forró vízbe mártania formát.
Jó étvágyat!
http://www.eletforma.hu/receptek/unnepi_menu__fogyni_vagyoknak.html