Serpenyős pizza ( 4 db)
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom,
adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza,
de nem szabad nagyon kötöttnek lennie.
30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen).
A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.
A többi hozzávalót felvágom, lereszelem a sajtot.
A tésztát, miután megkelt négy részre osztom.
Előmelegítem a serpenyőt, fontos, hogy
teflonos, fedeles serpenyőt használjunk!
Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtom a tésztát,
majd a serpenyőbe teszem,
kis lángon 4 percig sütöm fedő alatt,
ha már szépen megsült az alja megfordítom,
rákenem a tejfölös alapot,
rápakolom a feltéteket és megszórom sajttal,
majd újabb 4 perc fedő alatti sütés után készen is van!
Isteni finom!!!
Hozzávalók:
1/2 kg liszt
6 ek. olaj
1 kiskanál cukor
1 kiskanál só
1 tasak élesztő
250 ml. víz
tejföl
fokhagyma
bazsalikom
paradicsom
paprika
kolbász v. sonka
sajt
Elkészítés:
A lisztet, sót, cukrot, élesztőt és vizet összegyúrom,
adhatok hozzá még lisztet, ha túl ragadós a massza,
de nem szabad nagyon kötöttnek lennie.
30-40 percig állni hagyom ( ha lehet meleg helyen).
A fokhagymát összetöröm, elkeverem a tejföllel és bazsalikommal, ez lesz az alap.
A többi hozzávalót felvágom, lereszelem a sajtot.
A tésztát, miután megkelt négy részre osztom.
Előmelegítem a serpenyőt, fontos, hogy
teflonos, fedeles serpenyőt használjunk!
Belisztezett nyújtódeszkán vékonyra nyújtom a tésztát,
majd a serpenyőbe teszem,
kis lángon 4 percig sütöm fedő alatt,
ha már szépen megsült az alja megfordítom,
rákenem a tejfölös alapot,
rápakolom a feltéteket és megszórom sajttal,
majd újabb 4 perc fedő alatti sütés után készen is van!
Isteni finom!!!