Fasírozott
Hozzávalók:
1 kg sertés darálthús
5 db zsemle
6 db tojás
1 fej zúzott fokhagyma
2 kk só,
2 kk töröttbors,
1 ek pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj, a kisütéshez
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd jól kifacsarjuk belőle a vizet.
Egy tálba belerakjuk a hozzávalókat, és jól összekeverük.
Én megszoktam kóstolni, hogy a só, és a bors íze kiérződik-e.
Majd kis gombócokat formálunk belőle, és kissé ellapítjuk,
amit zsemlemorzsában megforgatunk, és
forró bő oljaban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá! )
------------------------
Hozzávalók:
1 kg sertés darálthús
5 db zsemle
6 db tojás
1 fej zúzott fokhagyma
2 kk só,
2 kk töröttbors,
1 ek pirospaprika
zsemlemorzsa
olaj, a kisütéshez
Elkészítés:
A zsemléket beáztatjuk vízbe, majd jól kifacsarjuk belőle a vizet.
Egy tálba belerakjuk a hozzávalókat, és jól összekeverük.
Én megszoktam kóstolni, hogy a só, és a bors íze kiérződik-e.
Majd kis gombócokat formálunk belőle, és kissé ellapítjuk,
amit zsemlemorzsában megforgatunk, és
forró bő oljaban kisütjük.
Jó étvágyat hozzá! )
------------------------