JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Pehelykönnyű túróspite

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Pehelykönnyű túróspite Empty Pehelykönnyű túróspite

    Témanyitás  Jolcsi Hétf. Feb. 03 2014, 20:38




    Pehelykönnyű túróspite



    Pehelykönnyű túróspite TjyDjGve



    hozzávalók

    A tésztához

    30 dkg liszt (finom)
    15 dkg margarin
    4 db tojássárgája
    1 csipet só
    0.5 dl tej
    3 dkg élesztő
    0.5 ek cukor

    A tetejére

    50 dkg túró
    25 dkg burgonya
    20 dkg cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    0.5 citromból nyert citromhéj (reszelt)
    4 db tojásfehérje


    elkészítés

    A burgonyát felkockázva enyhén sós vízben puhára főzzük.
    Amíg fő, elkészítjük a tésztát.
    Az élesztőt 1 kk cukorral édesített langyos tejben felfuttatjuk.
    A tojássárgákat habosra keverjük a margarinnal,
    majd a liszttel, sóval és az élesztős tejjel.
    Könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk.
    Egy kikent tepsibe simítjuk.

    A főtt burgonyát lecsepegtetjük, összetörjük,
    összekeverjük a túróval és a cukorral, a vaníliáscukorral, meg a citromhéjjal.
    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és lazán a túrós masszába forgatjuk.
    Ezt a krémet a tészta tetejére öntjük, és egyenletesen eloszlatjuk.

    Legalább 2 órát állni hagyjuk.
    Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
    Ha kész, nyitott sütőajtó mellett még egy pár percet pihentetjük, és
    nemsokára már szeletelhetjük is.


    ---------------------------

      Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 08:25