Négy meglepő zsírégető élelmiszer
Mindenki tudja, hogy több zöldséget és kevesebb cukrot kellene ennünk, kerülnünk kellene a gyorsételeket, hogy csak néhányat említsünk a fogyáshoz szükséges étrendi változtatások közül. A fogyást azonban a következő, zsírégetést bizonyítottan serkentő élelmiszerek étrendünkbe iktatásával is előmozdíthatjuk. Mind a négy kiválóan illeszkedik az egészséges fogyókúrás programokhoz. (Természetesen, ha valaki valamilyen alapbetegségben vagy allergiában szenved, az étrendi változtatások előtt feltétlenül beszélnie kell orvosával vagy dietetikusával.)
Diófélék
A Harvard kutatói szerint napi 100 gramm dióféle fogyasztása havonta 2,5 centiméter vastagságú zsírréteget farag le a derékról. Ráadásul az is kiderült, hogy azok, akik 100 grammot fogyasztottak naponta, nagyobb valószínűséggel tartották távol maguktól a felesleges kilókat. Természetesen kerülni kell a sózott változatokat.
Halak és tengeri ételek
A legújabb kutatások azt mutatják, hogy hal vagy más tengeri ételek fogyasztása esetén két órával tovább érezzük telítettnek magunkat, mint általában. Ezek az élelmiszerek serkentik a leptin nevű hormon termelődését, amely megszünteti az éhségérzetet az étkezések között.
Avokádó
Az egészséges omega-9 zsírsavakban gazdag avokádó zsírsavtartalma felgyorsítja a zsír energiává alakítását, és növeli az anyagcsere sebességét.
Kókusz
A kókusz rengeteg közepes láncú trigliceridet tartalmaz, amelyek akár 30 százalékkal is megnövelhetik a máj anyagcseréjének sebességét. A telítettségérzetet is hosszú ideig fenntartja, így megakadályozza, hogy egészségtelenül nassoljunk. A kókuszolaj segíti a pajzsmirigy működését, a kókusztej, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is tartalmazza ezeket a fontos zsírokat.
http://www.50plusz.hu/services/news/Negy_meglepo_zsiregeto_elelmiszer?nid=35140&utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=www&utm_campaign=hirkereso_20110423