Palacsintafánk – bögrésen, 10 perc alatt, sütőpor nélkül
Hozzávalók 20 darabhoz:
- egy bögre liszt
- egy bögre tej
- 3 tojás
- 1-2 evőkanál cukor
- csipet só
- olaj a kisütéshez
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval,
majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet,
végül egyenként a tojásokat.
Ezután az olajat felhevítjük. Csak közepes fokozaton, mert nem szabad hirtelen sülniük!
Egy olajba mártott kanál segítségével gömböket csorgatunk bele a tésztából,
majd aranybarnára sütjük őket. Többször fordítsuk át a fánkokat, már a sütés kezdetétől,
mert ha hirtelen megsül az egyik felük, akkor nem akarnak majd a gombócok átfordulni.
Vaníliás cukorral meghintve nagyon finom!
Jó étvágyat kívánok hozzá! :-)