JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Töki pompos (Kenyérlángos, v. langalló)

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Töki pompos (Kenyérlángos, v. langalló) Empty Töki pompos (Kenyérlángos, v. langalló)

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 07:54




    Töki pompos  (Kenyérlángos, v. langalló)



    Töki pompos (Kenyérlángos, v. langalló) Langallo



    hozzávalók 6 főre

    tésztához

      50 dkg finomliszt
    • 3 dkg élesztő
    • 2 ek joghurt
    • 2 ek kacsa vagy libazsír
    • 2 db kisebb burgonya
    • 2 tk só
    • 2 dl langyos víz
    • 1 kk kristálycukor

    a tetejére

       * 1 pohár tejföl
       * 3 gerezd fokhagyma, zúzva
       * 3 fej lila hagyma
       * 25 dkg reszelt sajt
       * 30-40 dkg húsos szalonna (főtt császárszalonna a legjobb)


    elkészítés

      1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük.
      2. Az élesztőt feloldjuk a 2,5 dl langyos, cukros vízben.
      3. Ha kész a krumpli, akkor a vizet leöntjük róla és áttörjük. Az élesztős vízzel a liszthez keverjük. Ízlés szerint sózzuk.
      4. A tésztát jól kidolgozzuk.
      5. Kb. 1 órát langyos helyen kelesztjük.
      6. Ha megkelt, tűzhely méretű tepsibe tesszük és szétnyomkodjuk, hogy mindenhová azonos vastagságú tészta jusson. Tetejét villával egy kicsit megszurkáljuk.
      7. Előmelegített (légkeveréses:175 fok/ gáz 7-es fokozat) sütőben elősütjük. (A teteje szilárd legyen.) Kb. 5 perc.
      8. Kivesszük a sütőből és a tetejét megkenjük a fokhagymás tejföllel.
      9. Rátesszük a felkockázott szalonnát és a felkarikázott lila hagymát.
     10. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
     11. Kb. még 10-15 percig sütjük. (Amíg a sajt világos barnára sül.)



    -------------------------

      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:42