Vargabéles
Hozzávalók:
30 dkg metélt tészta,
50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás,
3 dl tejföl,
10 dkg mazsola és
10 dkg vaj,
2 csomag réteslap,
reszelt citromhéj
Elkészítés:
a tésztát kifőzzük és leszűrjük.
Az áttört túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a mazsolát, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítjük.
Simára keverjük, beletesszük a tésztát, majd a habbá vert tojásfejét.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük.
Beleöntjük a túrótölteléket, és befedjük a maradék réteslappal.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük.
Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók:
30 dkg metélt tészta,
50 dkg tehéntúró, 30 dkg cukor, 3 tojás,
3 dl tejföl,
10 dkg mazsola és
10 dkg vaj,
2 csomag réteslap,
reszelt citromhéj
Elkészítés:
a tésztát kifőzzük és leszűrjük.
Az áttört túróhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt és a mazsolát, reszelt citromhéjjal és cukorral ízesítjük.
Simára keverjük, beletesszük a tésztát, majd a habbá vert tojásfejét.
Egy magas falú tepsit kivajazunk, és réteslappal kibéleljük.
Beleöntjük a túrótölteléket, és befedjük a maradék réteslappal.
Olvasztott vajjal meglocsoljuk, és közepes hőmérsékletű sütőben 30 percig sütjük.
Kockára vágjuk, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.