Zabkása aszalt gyümölcsökkel
hozzávalók 4 főre
* 300 g apró szemű zabpehely
* 1l víz
* csipetnyi só
* 200 g aszalt gyümölcs
* 2 ek méz
elkészítés
1. A vizet forrni tesszük egy lábosban egy csipet sóval.
2. Amikor felforrt, belekeverjük a zabpelyhet, és folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt jól besűrűsödik.
3. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és hűlni hagyjuk.
4. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a mézet is. Ha nagyon megkeményedne, kevés tejjel lazíthatunk rajta.
hozzávalók 4 főre
* 300 g apró szemű zabpehely
* 1l víz
* csipetnyi só
* 200 g aszalt gyümölcs
* 2 ek méz
elkészítés
1. A vizet forrni tesszük egy lábosban egy csipet sóval.
2. Amikor felforrt, belekeverjük a zabpelyhet, és folyamatosan kevergetve 5 percig főzzük. Ezalatt jól besűrűsödik.
3. A tűzről levéve belekeverjük az apróra vágott aszalt gyümölcsöt és hűlni hagyjuk.
4. Ha már langyosra hűlt, belekeverjük a mézet is. Ha nagyon megkeményedne, kevés tejjel lazíthatunk rajta.
-------------------------