Scsevapcsicsa
hozzávalók 4 főre
* 40 dkg marhahús
* 40 dkg sertéshús
* só
* bors
* késhegynyi szódabikarbóna
* 2 nagy fej lila hagyma
elkészítés
1. A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és lefedve állni hagyjuk.
2. A húsokat ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
3. Alaposan összedolgozzuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
4. Ujjnyi kolbászkákat formázunk belőle és fa-szénparázson megsütjük.
5. Friss, puha kenyérrel, és melléje lila hagymát adunk.
-----------------------
-----------------------
hozzávalók 4 főre
* 40 dkg marhahús
* 40 dkg sertéshús
* só
* bors
* késhegynyi szódabikarbóna
* 2 nagy fej lila hagyma
elkészítés
1. A lila hagymát vékonyan felkarikázzuk, enyhén besózzuk, és lefedve állni hagyjuk.
2. A húsokat ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a szódabikarbónát.
3. Alaposan összedolgozzuk, és hűtőben egy órát pihentetjük.
4. Ujjnyi kolbászkákat formázunk belőle és fa-szénparázson megsütjük.
5. Friss, puha kenyérrel, és melléje lila hagymát adunk.
-----------------------
-----------------------