Korhelyleves szilveszter éjszakára
hozzávalók 4 főre
* 30 dkg vágott savanyú káposzta
* 1-2 babérlevél
* 6-7 szem fekete-bors, vagy őrölt bors
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 nagyobb tisztított burgonya vékony kockára vágva
* virsli vagy füstölt kolbász
* víz
* só
* olaj
* 0,5 ek liszt
* 1 kk pirospaprika
elkészítés
1. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, és felvagdaljuk.
2. Egy fazékba helyezzük a káposztát, a burgonyát, a füstölt kolbászt karikában vágva, a fűszereket, és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
3. Ha virslivel főzzük, akkor azt a rántás előtt tegyük a hozzávalókhoz.
4. Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
5. Ha szükséges, sózzuk.
6. Tejföllel tálalhatjuk, kinek ízlése szerint.
--------------------------------
hozzávalók 4 főre
* 30 dkg vágott savanyú káposzta
* 1-2 babérlevél
* 6-7 szem fekete-bors, vagy őrölt bors
* 4 gerezd fokhagyma
* 1 nagyobb tisztított burgonya vékony kockára vágva
* virsli vagy füstölt kolbász
* víz
* só
* olaj
* 0,5 ek liszt
* 1 kk pirospaprika
elkészítés
1. A savanyú káposztát kinyomkodjuk, és felvagdaljuk.
2. Egy fazékba helyezzük a káposztát, a burgonyát, a füstölt kolbászt karikában vágva, a fűszereket, és a vizet. Jól összefőzzük, amíg a káposzta meg nem puhul, ez kb. 30-40 perc.
3. Ha virslivel főzzük, akkor azt a rántás előtt tegyük a hozzávalókhoz.
4. Az olaj, a liszt és a pirospaprika segítségével rántást készítünk, majd berántjuk a levest. További 10 percen át főzzük.
5. Ha szükséges, sózzuk.
6. Tejföllel tálalhatjuk, kinek ízlése szerint.
--------------------------------