Pongyolás virsli
hozzávalók 4 főre
* 10 db virsli
* 1 cs leveles tészta
* 1 tojás
* sajt
* mustár vagy ketchup ízlés szerint
* szezámmag
elkészítés
1. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle.
2. Előkészítjük a virsliket. Hosszanti oldalukat behasíthatjuk és sajtot helyezünk bele. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
3. A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
5. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.
------------------------
hozzávalók 4 főre
* 10 db virsli
* 1 cs leveles tészta
* 1 tojás
* sajt
* mustár vagy ketchup ízlés szerint
* szezámmag
elkészítés
1. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a leveles tésztát. 10 db 2-3 cm széles csíkot vágunk belőle.
2. Előkészítjük a virsliket. Hosszanti oldalukat behasíthatjuk és sajtot helyezünk bele. Ízlés szerint ketchuppal vagy mustárral kenjük meg.
3. A tésztaszalagokat kisebb átfedéssel, spirálosan rátekerjük a virslire.
4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre sorakoztatjuk. Villával felvert tojással megkenjük a tetejüket. Megszórjuk reszelt sajttal és szezámmaggal.
5. Előmelegített sütőben, 200 fokon pirosra sütjük.
------------------------