JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Padlizsánkrém

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Padlizsánkrém Empty Padlizsánkrém

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 08:58

    Padlizsánkrém


    Padlizsánkrém Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9m

    hozzávalók 4 főre

    * 1 db 350 grammos padlizsán
    * 2 ek extra szűz olívaolaj
    * 2 gerezd fokhagyma (hajszálvékonyra szeletelve)
    * 1 tk mustár
    * 1,5 kk só
    * 1 kk frissen őrölt fekete bors

    elkészítés

    1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)

    2. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.


    -----------------------


      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:23