JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Brutális telihold lesz pénteken - figyeljünk oda!

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Brutális telihold lesz pénteken - figyeljünk oda! Empty Brutális telihold lesz pénteken - figyeljünk oda!

Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 16 2011, 12:13

Brutális telihold lesz pénteken - figyeljünk oda!

Különleges égi jelenségnek lehetünk tanúi pénteken: a Hold tizennyolc év óta először rekordközelségben lesz bolygónkhoz, extrém teliholdra számíthatunk. Kutatók szerint a közelgő Hold hatalmas természeti katasztrófákat okozhat - írja a Bors.

Szuper viharok, szökőárak és földrengések - az asztrológusok szerint ilyen csapások várnak az emberiségre az elkövetkezendő időkben. Az ijesztő előrejelzést arra alapozzák, hogy március 19-én a Hold rekordközel kerül a Földhöz, és felborítja annak működését. A Hold befolyásolja az árapály jelenséget, stabilizálja az éghajlati kilengéseket, sőt még az emberi biológiába is beleszól - számol be a Bors.

"A Hold legfőképpen az árapály jelenségre van hatással, de ez természeti katasztrófákhoz nem fog vezetni" - nyugtat meg mindezekkel szemben E. Kovács Zoltán, a Kecskeméti Planetárium igazgatója, aki azonban elismeri: a földrengéseket befolyásolhatja a közeledő Hold. "Az árapály nem csak a vízben, hanem a levegőben és a szárazföldön is működő jelenség. A lábunk alatt lévő földkéreg is harminc centimétert mozog le és fel naponta kétszer, anélkül, hogy észlelnénk. Ha a Hold közelebb van, nagyobb lesz az árapály hatása, amely így a talajt is jobban megmozgatja. Nem robbant ki egy földrengést, de a felgyülemlett feszültséget könnyebben felszabadítja" - tájékoztat a szakember, aki hozzáteszi: a Japánban történt katasztrófával is összefügghet a Hold mozgása.

"A Hold nagyon változékony bolygó, de katasztrófákat emlegetni túlzás" - ért egyet Demeter Mónika asztrológus. "Élettani hatásai természetesen vannak: korábban beindíthatja a szüléseket, több balesetet és bűncselekményt okozhat, az embereknél alvászavarok és hangulatingadozás léphet fel. Célszerű a telihold napján megejtett operációkat elhalasztani, többet pihenni, mivel a szervezet sokkal vérzékenyebb."

-------------------------

Pontos idő: Pént. Nov. 22 2024, 12:35