JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

    Babpörkölt

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Babpörkölt Empty Babpörkölt

    Témanyitás  Jolcsi Pént. Jan. 06 2012, 08:30

    Babpörkölt



    Babpörkölt AvphUXYq



    Hozzávalók 4 személyre:

    - 1 paradicsom
    - 1 zöldpaprika
    - só
    - 1 evőkanál pirospaprika
    - 1 evőkanál zsír
    - kömény
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 20 dkg vöröshagyma
    - 30 dkg zöldbab
    - 30 dkg szárazbab

    Elkészítése:

    A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk.
    A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
    Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk,
    pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
    Ekkor rátesszük a babot, felengedjük annyi vízzel,
    hogy jól ellepje, és fedő alatt kb. másfél óráig főzzük.
    Amikor megpuhult, hozzáadjuk az összevágott zöldbabot,
    a paradicsomot meg a zöldpaprikát, szükség szerint utána ízesítjük,
    és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul.
    Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.

    A jobb íz fokozásához, én belekarikáznék még egy kis füstölt kolbászt is.

      Pontos idő: Hétf. Nov. 25 2024, 07:41