Babpörkölt
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál zsír
- kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg szárazbab
Elkészítése:
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk.
A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk,
pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
Ekkor rátesszük a babot, felengedjük annyi vízzel,
hogy jól ellepje, és fedő alatt kb. másfél óráig főzzük.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk az összevágott zöldbabot,
a paradicsomot meg a zöldpaprikát, szükség szerint utána ízesítjük,
és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul.
Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
A jobb íz fokozásához, én belekarikáznék még egy kis füstölt kolbászt is.
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika
- só
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál zsír
- kömény
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg vöröshagyma
- 30 dkg zöldbab
- 30 dkg szárazbab
Elkészítése:
A száraz babot a főzés előtt egy éjszakára beáztatjuk.
A zsíron megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Megszórjuk őrölt köménnyel és fűszerpaprikával, megsózzuk,
pici vizet öntünk alá és zsírjára pirítjuk.
Ekkor rátesszük a babot, felengedjük annyi vízzel,
hogy jól ellepje, és fedő alatt kb. másfél óráig főzzük.
Amikor megpuhult, hozzáadjuk az összevágott zöldbabot,
a paradicsomot meg a zöldpaprikát, szükség szerint utána ízesítjük,
és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul.
Tejföllel, friss kenyérrel kínáljuk.
A jobb íz fokozásához, én belekarikáznék még egy kis füstölt kolbászt is.