Zöldborsófőzelék
Hozzávalók:
1 kg kifejtett zöldborsó( akár fagyasztott is lehet)
5 dkg cukor
4 dkg liszt
zöldpetrezselyem, só
Elkészítése:
A borsót megmossuk és lecsurgatjuk.
Kis olajban(vagy zsírban) felolvasztjuk a cukrot,
beletesszük a borsót, megsózzuk,
majd rátesszük az apróra vágott petrezselymet, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután meghintjük liszttel és felengedjük 2-2,5 dl vízzel és felforraljuk.
Én tejjel szoktam felengedni, így sokkal finomabb!
Hozzávalók:
1 kg kifejtett zöldborsó( akár fagyasztott is lehet)
5 dkg cukor
4 dkg liszt
zöldpetrezselyem, só
Elkészítése:
A borsót megmossuk és lecsurgatjuk.
Kis olajban(vagy zsírban) felolvasztjuk a cukrot,
beletesszük a borsót, megsózzuk,
majd rátesszük az apróra vágott petrezselymet, és fedő alatt puhára pároljuk.
Ezután meghintjük liszttel és felengedjük 2-2,5 dl vízzel és felforraljuk.
Én tejjel szoktam felengedni, így sokkal finomabb!