Gombapaprikás
Hozzávalók:
1/2 kg. gomba
2 fej hagyma
1 db. zöldpaprika
6 ek. olaj
csipet őröltbors
1 tk. pirospaprika
só
2 dl. tejföl
1 ek. liszt
Elkészítése:
A megmosott gombát szeletekre vágjuk.
egy lábasba olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és világosra pirítjuk.
Beletesszük a felszelt gombát és paprikát.
Megszórjuk sóval borssal, és meghintjük pirospaprikával.
30 perc alatt lassú tűzön lefedve puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és a gombához adjuk,
összekeverjük és felforraljuk.
Galuskával vagy tésztával tálaljuk.
Hozzávalók:
1/2 kg. gomba
2 fej hagyma
1 db. zöldpaprika
6 ek. olaj
csipet őröltbors
1 tk. pirospaprika
só
2 dl. tejföl
1 ek. liszt
Elkészítése:
A megmosott gombát szeletekre vágjuk.
egy lábasba olajt melegítünk, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és világosra pirítjuk.
Beletesszük a felszelt gombát és paprikát.
Megszórjuk sóval borssal, és meghintjük pirospaprikával.
30 perc alatt lassú tűzön lefedve puhára pároljuk.
A tejfölt elkeverjük a liszttel, és a gombához adjuk,
összekeverjük és felforraljuk.
Galuskával vagy tésztával tálaljuk.