Oxfordi húspogácsa
hozzávalók 4 főre
60 dkg darált sertéshús
20 dkg főtt burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
1 tk só
2 kk őrölt bors
10 szelet füstölt bacon
3 ek olaj
elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.
A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
10 db gombócot készítünk, majd baconszalonnába göngyöljük őket.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat.
220 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.
hozzávalók 4 főre
60 dkg darált sertéshús
20 dkg főtt burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 tojás
1 tk só
2 kk őrölt bors
10 szelet füstölt bacon
3 ek olaj
elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl.
A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük.
A húst összegyúrjuk a krumplival, a hagymával, a nyers tojással, a sóval és a borssal.
10 db gombócot készítünk, majd baconszalonnába göngyöljük őket.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a húsgombócokat.
220 fokra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük.
Krumplipürével tálaljuk.