Fogyókúrás töltöttkáposzta
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyított káposztalevél
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg darált csirkemell
2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
8 dkg rizs
1 tojás
1 mokkáskanál törött bors
2 evőkanál zabkorpa
2 dl tejföl, ami el is hagyható!
1/2 dl káposztalé
só
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk.
A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a zsírban megpirítjuk a hagymát.
A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával,
ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát,
ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. éshozzáöntjük a káposztalevet.
A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, és
a káposztalevelek megtöltjük velük. A lábosba tesszük a káposztára.
Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és megszórjuk a zabkorpával.
Majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra.
Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!
Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
8-10 savanyított káposztalevél
1 fej hagyma
5 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
40 dkg darált csirkemell
2 kávéskanál édesnemes pirospaprika
8 dkg rizs
1 tojás
1 mokkáskanál törött bors
2 evőkanál zabkorpa
2 dl tejföl, ami el is hagyható!
1/2 dl káposztalé
só
Elkészítés:
1. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk.
A káposztalevelekről levágjuk a vastagabb ereket.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, apróra, a szalonnát kis kockákra vágjuk.
2. A szalonnát nagy lábosba zsírjára pirítjuk, a zsírban megpirítjuk a hagymát.
A felét a darált húshoz adjuk.
3. A maradékot lehúzzuk a tűzről, meghintjük 1 kávéskanál pirospaprikával,
ráöntünk 1 dl vizet, és összekeverjük a savanyú káposzta felével.
4. A darált húshoz adjuk a fokhagymát, a rizst, a tojást, 1 kávéskanál pirospaprikát,
ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. éshozzáöntjük a káposztalevet.
A masszát arányosan elosztva kis gombócokká kerekítjük, és
a káposztalevelek megtöltjük velük. A lábosba tesszük a káposztára.
Rászórjuk a maradék savanyú káposztát, és megszórjuk a zabkorpával.
Majd fedő alatt, lassú tűzön, puhára főzzük (kb. 1 óra.
Közben többször megrázogatjuk a lábost, keverni nem szabad!