JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel


*** 2024 évi ITALY Nagydíj *** 05-17-én 13:30 Első Szabadedzés *** 17:00 2. Szabadedzés *** 05-18.-án 12:30 3. Szabadedzés ***16:00 Időmérő *** 05-19.-én 15:00 FUTAM ***

    Zabpelyhes-almás süti

    Jolcsi
    Jolcsi
    Admin


    Hozzászólások száma : 5844
    Points : 18771
    Reputation : 4
    Join date : 2011. Feb. 25.
    Tartózkodási hely : Hungary

    Zabpelyhes-almás süti Empty Zabpelyhes-almás süti

    Témanyitás  Jolcsi Szer. Márc. 09 2011, 08:27




    Zabpelyhes-almás süti


    Zabpelyhes-almás süti Zabpelyhesalmassuti


    hozzávalók 8 főre

    * 500 g apró szemű zabpehely
    * 1 kg savanykás alma
    * 100 g durvára vágott dió
    * 100 g vaj
    * 2 tk őrölt fahéj
    * csipetnyi só
    * zsemlemorzsa (a tepsi hintéséhez)


    elkészítés

    1. Az almákat megmossuk és héjastul a reszelő nagyobbik lyukán lereszeljük.
    2. Összekeverjük a zabpehellyel, dióval és az olvaszott vajjal. A sóval és a fahéjjal ízesítjük. (Legegyszerűbb kézzel "összegyúrni".)
    3. Egy 25x35 cm-es tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával hintünk. Ebbe tesszük a masszát, amit a kezünkkel egyenletesen szétnyomkodunk.
    4. 180 C-os sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
    5. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felkockázzuk és tálaljuk.



    -------------------------


      Pontos idő: Csüt. Május 16 2024, 07:55