JOLCSI OLDALA

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
JOLCSI OLDALA

Minden, ami érdekel

*** 2024 évi SZINGAPÚR Nagydíj *** 09-20-án 11:30 Első Szabadedzés *** 15:00 2. Szabadedzés*** 09-21.-én 11:30 3. Szabadedzés***15:00 Időmérő ***09-22.-én 14:00 FUTAM ***

Gyors, laktató hagymatorta

Jolcsi
    Jolcsi
    Admin

Hozzászólások száma : 5844

Gyors, laktató hagymatorta  Empty Gyors, laktató hagymatorta

Témanyitás  Jolcsi Hétf. Márc. 21 2011, 19:43

Gyors, laktató hagymatorta

Gyors, laktató hagymatorta  Blarneycheeseandonionta

Az a nagyszerű ebben a tortában, hogy főételnek is kiváló, hiszen rendkívül laktató, és nem édes. Ráadásul a benne levő szalonnára még a legmaradibb férfi szájában is összefut a nyál.

Hozzávalók:

15 dkg liszt
    15 dkg vaj
    15 dkg reszelt sajt
    1 tojássárgája
    1 kg hagyma
    10 dkg füstölt húsos szalonna vagy sonka
    1 csokor petrezselyem
    2,5 dl tejföl
    2 tojás
    1 evőkanál ételízesítő
    1 csipet szerecsendió

Elkészítése:

- Szitáljuk át a lisztet, hogy ne csomósodjon össze, majd darabokban adjuk hozzá a vajat, a sajtot, a tojássárgáját és egy teáskanál sót, majd jól dolgozzuk össze,a míg sima tésztát nem kapunk.
    - A tésztát csomagoljuk fóliába, majd hagyjuk állni egy órát a hűtőben, vagy akár egy egész éjszakára is betehetjük.
    - Hámozzuk meg a hagymát, majd vágjuk szeletekre, a szalonnát pedig csíkozzuk fel, vagy ízlés szerint aprítsuk. A szalonnát pirítsuk zsírjára, majd adjuk hozzá a hagymát és pároljuk üvegesre, aztán hagyjuk hűlni. - Közben aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze a 2 tojással, a tejföllel és a fűszerekkel.
    - Melegítsük elő a sütőt kb 180 fokra -gázon körülbelül 2-es fokozat,
    - közben pedig nyújtsuk ki a tésztát és béleljünk ki vele egy 28 centiméteres tortaformát, vagy egyéb sütőtálat.
    - Villával szurkáljuk meg a tésztát, majd kenjük meg a sült hagymával és öntsük le a tejfölös masszával. Körülbelül 35-40 percig kell sütni.

--------------------

Pontos idő: Pént. Nov. 01 2024, 01:15